Baillsund Bluesklubb

Baillsund Bluesklubb

post@baillsund-bluesklubb.no

Besøksadresse: Fastingkjelleren
KRISTIANSUND

JOHN MAYALL I FOLKETS HUS!

Ting og tangOpprettet av Rune Lindquist 23 sep., 2008 23:58:54
Blog Image

Det er 1969 i den minste festsalen på Folkets Hus i Kristiansund. Bandet ”Mr. Brinchmann” har entret scenen og har kommet godt i gang med første settet denne kvelden. De to gitaristene Alf Ekholm og Kjell Christensen har de siste ukene terpet på to låter som de har kommet over av bluesartisten John Mayall med bandet Bluesbreakers, og etter en stund får vi høre ”Looking Back” og ”Sitting here in the rain”. Dette er noe helt nytt fra scenen på Folkets Hus, og neste dag skynder flere av oss til Drages Musikkforretning for å få tak i LP-plata som også hadde tittelen ”Looking Back”. Litt skjelven fikk vi lagt stiften inn på vinylen og ut av høyttalerne kom fantastisk bluesmusikk!

Det var mange av oss som var unge på slutten av 60-tallet som ble bergtatt av denne britiske musikeren og orkesterlederen, som hadde en egen evne til å utvikle store gitarhelter i sitt Bluesbreakers. Hadde noen fortalt oss at om lag førti år senere så skulle denne fantastiske mannen holde konsert på Innlandet, så hadde vi tatt dette som en stor vits. Men plutselig var alle potetene blitt like store, og John Mayall var virkelig på plass på Tahiti!

Personlig fikk jeg den ære å hente John Mayall & The Bluesbreakers på Kvernberget, og jeg klarte med min skoleengelsk å få fram et velkommen til oss, Mr. Mayall. Jeg fortsatte med å si at vi hadde ventet på han i over førti år. Da så han opp på meg med et glimt i øyet og sa: ”Det ser jaggu slik ut også!”. Vi som hentet han bar vel preg av at dette var den siste dagen med musikk for voksne på Tahitifestivalen!

De to dagene vi i Baillsund Bluesklubb fikk sammen med John Mayall & The Bluesbreakers vil prege oss resten av livet. En stillfaren og sympatisk mann som kom til byen for å dele en musikalsk opplevelse med oss – og med et orkester og en roadmanager som ga et mektig inntrykk. Jeg har kjørt mange stjerner og kjendiser i tilknytning til festivalen og konferansen de siste årene, men det er første gangen jeg ved flere anledninger fikk et nikk eller håndtrykk med utsagnet ”Thank you, sir!”.

Til deg/dere som ble skuffet over ikke å få høre ”Looking Back”, ”Sitting here in the rain” og alle de andre kjente låtene som etter hvert ble spilt av lokale musikere i byen:

Det er tross alt gått førti år siden vi var sammen på Folkets Hus, og John Mayall har utviklet seg videre og komponert nye låter. Jeg er klar over at forventningene var skyhøye hos mange av oss, og jeg tror tross alt at de fleste vandret hjem etter en liten uke på Tahiti og syntes at vi i Kristiansund har en fantastisk musikkfestival!

Takk til Frode & Co. for at vi også fikk oppleve John Mayall, Kim Larsen, Postgirobygget og alle de andre som underholdt oss fra scenene på Tahiti!

Per Dagfinn Fagerli, leder i Baillsund Bluesklubb  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.